Bookmaker Bonus

Kampioenswedstrijd Manchester City dankzij Betinfo

Aan het eind van vorig seizoen won Jiveje de prijs om een wedstrijd bij te wonen van Valencia. Dit bleek allemaal erg lastig en omslachtig te zijn, maar dankzij Betinfo.nl is het gelukt om Jiveje de voetbaldag van zijn leven te bezorgen. Hij koos voor de wedstrijd tussen Manchester City tegen Queens Park Rangers, wat achteraf geen verkeerde keuze bleek te zijn. Lees hier het verslag van Jiveje.

Voetbalreis naar Manchester City — QPR

In 2011 won ik via Betinfo een voetbalreis naar een wedstrijd van Valencia, gesponsord door Unibet. Helaas trok Unibet zich terug als hoofdsponsor van Valencia en leek de trip niet door te gaan. Betinfo zorgde ervoor dat ik alsnog naar een wedstrijd naar keuze kon, deels gefinancierd door hen. Omdat ik de laatste jaren fan ben geworden van Manchester City’s individuele spelers en hun collectieve speelstijl en in december al had ingezet dat ze kampioen zouden worden, was de keuze voor mij snel gemaakt. Ik boekte een voetbaltrip naar Manchester City — Chelsea. Helaas, de wedstrijd werd in verband met voetbalrechten verzet en de voetbalreis ging niet door! ‘Dan maar naar Manchester City — QPR, misschien wordt dat wel de kampioenswedstrijd’, dacht ik teleurgesteld. Vorig weekend bleek dit de beste keuze die ik ooit had kunnen maken.

Via Voetbalreizen.com reisde ik zaterdagochtend samen met een vriend af naar Liverpool, want daar landde het vliegtuig op de heenweg. In een taxi naar het hotel in Manchester verzekerde de chauffeur mij ervan dat Kuyt deze zomer nog Liverpool zou verlaten en hoopte hij met heel zijn hart dat City kampioen zou worden, want aan United hadden ze in Liverpool een enorme hekel.

Eenmaal bij het hotel aangekomen en de stad verkend, bleek al gauw hoe anders de voetbalwereld in Engeland in elkaar steekt. Ik had twee erg rivaliserende clubs verwacht in het centrum, maar in werkelijkheid liepen mensen met shirts van Manchester City, Manchester United en zelfs Liverpool en QPR dwars door elkaar. Geen ruzies, geen scheldpartijen, niets. De stad zelf bleek ook veel hipper en moderner dan dat ik vooraf had verwacht van een industriestad. Op naar de wedstrijddag.

In een overvolle, babyblauw gekleurde stadsbus arriveerde ik 3 uur voor de wedstrijd bij het stadion. Het feest was al losgebarsten, duizenden fans hadden zich rond het stadion verzameld. Pas hier merkte ik hoe erg het in de stad leefde, want waarom zou je anders 3 uur voor de wedstrijd al feestend rond het stadion gaan hangen? De meerderheid van de mensen daar had niet eens kaartjes voor de wedstrijd. Wij wel, en om ons heen gingen ze voor ongeveer 1000 pond over de illegale toonbank. We waren niet naar Manchester gekomen om onze kaarten voor een dikke prijs te verkopen en weerstonden dan ook de verleiding.

Een uur voor de wedstrijd: het stadion in. Absurd weinig controle voor zo’n risicowedstrijd, geen fouilleren, geen metaalcontrole, niets. En zo kwam het dat we een uur voor de wedstrijd al met een halve liter bier in de hand in een redelijk leeg stadion stonden. Helemaal mooi was dat er zelfs wedkantoren IN het stadion zaten, waardoor we nog snel even 10 pond op Correct Score 6-0 @14 konden zetten! Helaas, dat was het enige dat die dag fout zou gaan.

Een half uur voor de wedstrijd was het volledige stadion gevuld met ruim 46.000 man. Markant feitje: de harde kern zat naast het uitvak met slechts een rij stewards er tussen. Wederom iets dat in Nederland ondenkbaar is. Om ons heen zat een aantal Nederlanders, maar overwegend toch redelijk fanatieke Citizens. De wedstrijd begon.

Het duurde enorm lang voordat City eindelijk door de muur van QPR heen kwam. Veel supporters hadden hun stemmen dan ook al schor toen Zabaleta eindelijk de 1-0 maakte voor rust. Alles volgens plan, na de rust uitbouwen en het kampioenschap vieren. Af en toe juichten de fans van QPR omdat zij virtueel niet zouden degraderen door gunstige standen op een ander veld, maar na rust hadden ze officieel het recht om te juichen: 1-1! De sfeer werd grimmiger in het stadion en mensen keken elkaar verbaasd aan. Bij de onmogelijk 1-2 voor QPR verdwenen de handen in het haar. Aan dit scenario had niemand gedacht en United bleek al voor te staan in hun wedstrijd.

Na een agressieve uitval van Joey Barton had Manchester City nog ruim een half uur om het tij te keren tegen 10 man, maar het lukte gewoon niet. De hele wedstrijd werd er full-press gespeeld, maar ze kwamen er gewoon niet doorheen. Supporters hadden de sjaaltjes al opgeborgen en maakte zich klaar voor weer geen kampioenschap. Al 44 jaar niets gewonnen. En toen gebeurde iets magistraals: Dzeko kopte de 2-2 binnen en er werd twijfelachtig gejuicht. Er waren nog ruim 2 minuten te spelen en City had eigenlijk maar weinig weten te creëren. Mijn persoonlijke held Balotelli gaf in de laatste minuut een pass op Aguero en die schoot de 2-3 binnen. City was na 44 jaar toch kampioen en duizenden fans bestormden het veld. Ze konden hun emoties niet in bedwang houden en het is zelfs voor mij moeilijk om te beschrijven wat er toen allemaal gebeurden.

Bovenstaand filmpje geeft goed weer wat zich allemaal afspeelde. Volwassen mannen van boven de 100 kilo maakten buikschuivers in het doel, mensen kusten het gras, renden met kinderen op de schouder het veld op en stonden hand-in-hand te huilen op de tribunes. Het was ze eindelijk gelukt na al die jaren.

Na een geweldige huldiging van 1,5 uur vertrokken we in een feestelijke roes in de optocht naar het centrum. De 5 kilometer die we op de heenweg in de bus hadden afgelegd, liepen we nu met speels gemak terug. Overal in de stad liepen de pubs vol en zelfs de dag erna liepen mensen nog springend en juichend over straat. Mensen met United-shirts aan werden uitgelachen en bespot, maar daar bleef het bij.

De volgende avond vlogen we terug en eenmaal thuis aangekomen concludeerden we dat dit de mooiste voetbalervaring was geweest die we ooit hadden meegemaakt. Ook al waren we niet al jarenlang fan van Manchester City, het voelde alsof we wereldkampioen waren geworden. Het uitshirt hangt inmiddels in de kast en zal nog lang een aandenken zijn.

Dank gaat uit naar Betinfo en de geweldige fanschare van Manchester City!
Jiveje

Comments are closed.

Scroll To Top