Bookmaker Bonus

Wedden bij Betfair – beginnersgids algemeen

Wanneer je nieuw bent in de wereld van de sportweddenschappen dan kom je al snel in aanraking met bookmaker als Unibet of Bwin. Dit zijn de beste bookmakers en zeer betrouwbaar, maar de ervaren sportsbetter is geneigd om bij Betfair te spelen. Dit heeft onder meer te maken met de hoge quoteringen, maar ook met de manier van wedden. In dit artikel nemen we je bij de hand, en leren we hoe je moet wedden bij Betfair.

Speel bij betfair als een Pro en ontvang gratis 30 euro!

Het klinkt misschien vreemd, maar Betfair is eigenlijk geen bookmaker. Betfair wordt ‘Betting-exchange‘ genoemd, waarbij je niet speelt tegen Betfair, maar tegen de andere sportsbetters. De hoogte van de odds is gebaseerd op de vraag en aanbod van de andere sportbetters (markt). Betfair verdient niet aan de verliezen van de sportsbetters (wat de bookmaker wel doet), maar pakt 5% commissie op alle winsten. Met een omzet van 70 miljoen per week, is Betfair de grootste Betting Exchange ter wereld, wat afkomstig is van zo’n miljoen klanten. Dankzij deze grote hoeveelheid sportsbetters, is het aanbod op betfair enorm divers.

Betfair in vogelvlucht
In het model dat Betfair gebruikt (twee partijen bij elkaar brengen met tegenovergestelde gedachtes) is er geen bookmaker nodig omdat de noteringen bepaald worden door de gebruiker. De gebruiker die de aangeboden notering/weddenschap aanneemt wedt tegen de persoon die de weddenschap plaatst. Zo kan de gebruiker dus zelf de noteringen bepalen en voor bookmaker ‘spelen’. Door deze mogelijkheden zijn de noteringen vaak 20% hoger dan bij een conventionele bookmaker. Betfair brengt als tussenpartij een commissie in rekening op alle winnende weddenschappen. Dit is normaliter 5%. Dit percentage kan echter afhangen van de status van de gebruiker. Door het gebruik van Betfair verzamelt de speler punten waardoor de verschuldigde commissie lager kan uitvallen. De commissie kan zo tot 2% verlaagd worden. De Betfair omgeving heeft sterke overeenkomsten met de aandelenhandel. Door opties aan te kopen en te verkopen kan je winst of verlies maken. In plaats van aandelen of opties, handel je hier in sportweddenschappen.
Bron: Wikipedia

Aan de slag met Betfair
Natuurlijk moet je bij Betfair beschikken over een gebruikersaccount. Op dit account kun je geld storten, wat je saldo zal vormen. Om een gebruikersaccount aan te maken ga je naar Betfair en klik je rechtsboven op ‘join now‘. Er zal een pop-up venster verschijnen waarin je jouw gegevens moet invullen. Echter wil je natuurlijk wel profiteren van een mooie bonus, vandaar dat het slim is om naar Betfair te gaan via een link van Betinfo.nl. Je account wordt dan aan Betinfo gekoppeld, waardoor je recht hebt op een mooie welkomsbonus.

Geld storten bij Betfair
Eenmaal ingelogd met je eigen gebruikersnaam, wordt het tijd om je eerste storting te doen. Door geld op je account te zetten, kun je ook gaan inzetten op de mooiste sportweddenschappen. Daarvoor dien je op ‘Deposit‘ te klikken, waardoor er een po-up venster wordt geopend met stortingsmogelijkheden. De meest makkelijke manier van storten is toch wel via Ideal (€1,- transactiekosten) of Moneybookers (gratis).

Mocht je meer informatie willen over Moneybookers, dan verwijzen we je naar de volgende artikels op Betinfo.nl:

» Hoe werkt Moneybookers?
» De Moneybookers Mastercard prepaid card

Wedden op betfair
Wanneer je geld op je Betfair account hebt staan is het eindelijk tijd om te gaan wedden op de verschillende sporten. Echter komen we hier op het punt waar het lastig wordt. Zoals gezegd werkt Betfair niet als een normale bookmaker, maar als een Betting-Exchange. Deze manier van inzetten kent een terminologie die niet gebruikt wordt bij andere bookmakers, waardoor de beginnende sportsbetter al snel afhaakt. En dat is zonde, want Betfair is de ‘bookmaker’ bij uitstek om flink winst te maken. Voordat je begint met wedden is het wel handig om ‘What if‘ functie aan te zetten. Klik op ‘more options’ (zie onderstaande afbeelding) en vink in het scherm alles aan onder ‘Profit and Loss display’. Dit zorgt ervoor dat je precies ziet wat je virtuele winst zal zijn wanneer je in wilt zetten.

Backen en Layen

In bovenstaande afbeelding staan de woorden Back en Lay, wat twee belangrijke termen zijn voor het wedden bij Betfair. Om dit artikel niet te lang te maken, hebben we de informatie over het Backen en Layen verplaatst naar een ander artikel. In dit artikel vindt je alle informatie over het plaatsen van je weddenschap, maar vooral om quitte te spelen of om voor de zogenaamde All Green te gaan.

» Artikel: Hoe moet je backen en layen

Welkomsbonus voor nieuwe leden

Veel bookmakers hanteren een welkomsbonus voor alle nieuwe leden die zich aangemeld hebben via een aangesloten website. Betinfo.nl is zo’n aangesloten website, waardoor je ook bij Betfair recht hebt op een welkomsbonus. Deze welkomsbonus kan oplopen tot 30 euro, maar is anders dan bij de andere bookmakers. Het is geen bedrag dat je bij je eerste storting krijgt, maar een back-up van je eerste verlies. Wanneer je eerste weddenschap verloren gaat, dan stort Betfair (tot €30,-) dit bedrag terug. Je eerste weddenschap tot €30,- bij Betfair is dus zonder risico, waardoor je spreekt over een surebet. Tijd om een account aan te maken bij Betfair en je te begeven in de wereld van de ‘echte’ sportsbetters!

Speel bij betfair als een Pro en ontvang gratis 30 euro!
Klik hier om je aan te melden bij Betfair

Comments are closed.

Scroll To Top