Bookmaker Bonus

Backen en Layen bij Betfair

Beginnen bij Betfair is niet altijd even makkelijk, aangezien ze met verschillende termen werken die niet worden gebruikt bij bookmakers als Unibet en Bwin. In dit artikel gaan we dieper in op Backen en Layen, wat noodzakelijk is om te kunnen wedden bij Betfair. Hier vindt je informatie over het wedden bij Betfair, waardoor je sowieso quitte kunt spelen of voor de zogenaamde all green kunt gaan.

Speel bij betfair als een Pro en ontvang gratis 30 euro!

Backen en Layen

Wanneer je bij Betfair wilt gaan inzetten, dan spreek je over Backen en Layen. Wanneer je een weddenschap backt voorspel je dat de weddenschap uit gaat komen en wanneer je een weddenschap Layt dan voorspel je dat een weddenschap niet uit gaat komen. Men zegt ook wel dat wanneer je backt, dat je inzet als sportsbetter. En wanneer je layt, dat je inzet als bookmaker. Standaard worden de odds om te backen in het blauw aangegeven en zijn de odds voor het layen roze gekleurd (zie bovenstaande afbeelding).


Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Wanneer je een weddenschap wilt backen, klik je op de odd waar je op wilt inzetten (in bovenstaand geval is dat Cordoba to win). Vervolgens verschijnt er een schermpje aan de rechterzijde waar je het gewenste bedrag kunt invullen. Dit venster is blauw, zodat je weet dat je backt. Wanneer je de ‘What if’ functie hebt aangevinkt, dan zie je bij het invullen al wat je winst (of verlies) zal zijn. In bovenstaand geval win je €21,38 als Cordoba wint, maar verlies je de inzet van €10,- als Cordoba verliest of gelijkgespeeld. Wanneer je zeker bent van je zaak, dan klik je vervolgens op ‘place bets’.


Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Wanneer je een weddenschap wilt layen, klik je op de odd waar je op wilt inzetten (in bovenstaand geval is dat Cordoba to lose). Vervolgens verschijnt er een schermpje aan de rechterzijde waar je het gewenste bedrag kunt invullen. Dit venster is roze, zodat je weet dat je layt. Wanneer je de ‘What if’ functie hebt aangevinkt, dan zie je bij het invullen al wat je winst (of verlies) zal zijn. In bovenstaande geval win je €9,50 als Cordoba verliest of gelijkspeeld, maar verlies je €23,00 als Cordoba wint. Bij het Layen loop je dus risico op een groter verlies dan je inzet! Wanneer je zeker bent van je zaak, dan klik je vervolgens op ‘place bets’.

Je weddenschap veilig stellen voor het eind van de wedstrijd
Aangezien het Layen extra risico’s met zich meebrengt is het voor een beginner niet aan te raden om zomaar te layen. Gebruik het layen alleen om je back veilig te stellen en je winst te innen. Wanneer je een wedstrijd hebt gebackt (cordoba to win) voor een odd van 3,25 en deze voorspelling blijkt na 90 minuten (bijv, voetbalwedstrijd) uit te komen, dan win je €21,38. Wanneer Cordoba na 80 minuten 1-0 voor staat, dan zal de odd van 3,25 gezakt zijn rond de 1,10, in dat geval zal de odd van het layen ook gezakt zijn. Wanneer de odd van het layen lager is dan de odd waarmee je de weddenschap gebackt hebt, dan kun je sowieso je winst veilig stellen. Hoe lager de odd van het layen is, des te hoger je winst.


Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

Winst pakken of quitte spelen dankzij layen
Aangezien je zelf kunt spelen met de odds en zo via de What if functie kunt zien wat je winsten of verliezen zullen zijn, hebben we een voorbeeld scherm gemaakt wat er gebeurt als je het gebackte bedrag voor een lagere odd kunt layen (de daadwerkelijke odds zijn geblurt). Bij bovenstaande voorbeeld zijn we er vanuit gegaan, dat Cordoba na 80 minuten met 1-0 voor staat. De odd van het layen is gezakt naar 1,10, waar wij voor de wedstrijd gebackt hebben op 3,25. Door €10,- te layen, speel je sowieso quitte en win je €19.95 als Cordoba daadwerkelijk wint. Wanneer je niet zou layen, dan loop je de kans dat in de laatste minuten van de wedstrijd Espnayol op 1-1 komt, waardoor je weddenschap fout is en je niets wint. Wanneer dit zou gebeuren nadat je die €10,- gelayt zou hebben, dan verlies je nul euro en heb je de €10,- inzet terug (je speelt quitte).


Klik op de afbeelding voor een grotere weergave

All-Green dankzij layen
Aangezien je zelf kunt spelen met de odds en zo via de What if functie kunt zien wat je winsten of verliezen zullen zijn, hebben we een voorbeeld scherm gemaakt wat er gebeurt als je het gebackte bedrag voor een lagere odd kunt layen (de daadwerkelijke odds zijn geblurt). Bij bovenstaande voorbeeld zijn we er vanuit gegaan, dat Cordoba na 80 minuten met 1-0 voor staat. De odd van het layen is gezakt naar 1,10, waar wij voor de wedstrijd gebackt hebben op 3,25. Door €28,26,- te layen, win je ongeacht de uitslag €17.35. Door meer te layen dan je hebt gebackt, zorg je ervoor dat de overige weddenschappen niet op nul euro komen te staan, maar ook winst opleveren. Het bedrag dat je layt wordt van de virtuele back winst gehaald (dus hoeft niet op je bankroll te staan).

Hopelijk bracht dit artikel de informatie die je zocht. Anders raden we je aan om een account aan te maken op ons forum en daar je vraag te stellen. Al het begin is moeilijk en zeker het wedden bij Betfair. Schaam je dus niet en stel gewoon die vraag op ons forum. Wij helpen je graag verder om een mooie winst te behalen bij Betfair.

Welkomsbonus voor nieuwe leden

Veel bookmakers hanteren een welkomsbonus voor alle nieuwe leden die zich aangemeld hebben via een aangesloten website. Betinfo.nl is zo’n aangesloten website, waardoor je ook bij Betfair recht hebt op een welkomsbonus. Deze welkomsbonus kan oplopen tot 30 euro, maar is anders dan bij de andere bookmakers. Het is geen bedrag dat je bij je eerste storting krijgt, maar een back-up van je eerste verlies. Wanneer je eerste weddenschap verloren gaat, dan stort Betfair (tot €30,-) dit bedrag terug. Je eerste weddenschap tot €30,- bij Betfair is dus zonder risico, waardoor je spreekt over een surebet. Tijd om een account aan te maken bij Betfair en je te begeven in de wereld van de ‘echte’ sportsbetters!

Speel bij betfair als een Pro en ontvang gratis 30 euro!
Klik hier om je aan te melden bij Betfair

Comments are closed.

Scroll To Top