Bookmaker Bonus

Tour de France 2011 – Team overzicht

Op 2 juli 2011 zal de Ronde van Frankrijk weer van start gaan. Afgelopen vrijdag zijn de namen bekend gemaakt van de teams die deel zullen nemen aan de Tour de France 2011. Er werden vier wildcards vergeven, maar deze gingen allen naar Franse teams. Hierdoor zijn er toch enkele verrassingen ontstaan in het deelnemers veld. Waardoor bepaalde underdogs ineens als kanshebber of favoriet kan worden gezien. In dit artikel lees je alles over de teams die meedoen aan de Tour van 2011.

Teams Tour de France 2011AG2R La Mondiale

BMC Racing Team
Bretagne-Schuller*
Cofidis*
Euskaltel-Euskadi
FDJ*
HTC-Highroad
Katusha Team
Lampre-ISD
Leopard Trek
Liquigas-Cannondale
Movistar Team
Omega Pharma-Lotto
Pro Team Astana
Quick-Step
Rabobank
Saxo Bank Sungard
Sky Procycling
Team Europcar*
Team Garmin-Cervelo
Team RadioShack
Vacansoleil-DCM

*Wildcards

Nederland in de Tour de France 2011

Nederland zal met twee teams vertegenwoordigt zijn in de Ronde van Frankrijk 2011. Dit is natuurlijk goed nieuws, maar eigenlijk hadden we gehoopt op drie Nederlandse teams. Voor Nederland doet natuurlijk de Rabobank ploeg weer mee, maar ook Vacansoleil. Deze laatste is nieuw in de Tour de France, daar waar Skill Shimano twee jaar geleden nog mee mocht doen. De rollen zijn nu omgedraaid, en heeft Skill Shimano geen wildcard gekregen.

Rabobank
Als we individueel gaan kijken naar de Nederlandse renners, dan zijn alle ogen natuurlijk gericht op Robert Gesink. Nederlands hoop in bange dagen eindigde vorig jaar op een knappe 6e plaats, maar wilt dit jaar hoger eindigen. Critici voorspellen dat hij misschien wel om het podium mee mag doen, aangezien Menchov niet meer meerijd bij Rabobank. Rabobank heeft naast Gesink ook een paar andere toppers in huis. Zo hebben ze Louis Leon Sanchez, Carlos Barredo, Matti Brechel, Michael Matthews en Maarten Weynants aangetrokken. Samen met enkele vaste waarden van het team zullen dit de Raboploeg vormen tijden de Tour 2011.

Vacansoleil-DCM
Nieuwkomer Vacansoleil mag voor het eerst meedoen in de Tour de France. En waarschijnlijk zullen ze niet voor spek en bonen mee gaan rijden. Het afgelopen seizoen hebben ze hun team met een paar leuke namen weten uit te breiden. Zo hebben ze onder andere Ricardo Ricco (de Cobra) (inmiddels weer ontslagen) en Stijn Devolder aangetrokken. Deze twee renners kunnen een team als Vacansoleil alleen maar sterker maken. Een andere belangrijke schakel is Romein Feillu. Daar waar zijn broer vertrokken is, mag hij zich dit jaar doen gelden. Voor Nederland zullen de ogen gericht zijn op Johnny Hoogerland. Deze jonge renner is brutaal en enorm sterk. Hij kan wel eens in een succesvolle ontsnapping meezitten.

Favorieten en Kanshebbers 2011

Wanneer we bij de bookmakers gaan kijken, dan zien we dat we de volgende top 5 kunnen opstellen als we kijken naar de kanshebbers voor de Tour Overwinning.

  1. Andy Schleck
  2. Ivan Bassa
  3. Frank Schleck
  4. Cadel Evans
  5. Vincenzo Nibali

Vlak daarachter (ongeveer zelfde quotering) krijg je Menchov en Gesink.
Menchov is een opvallende naam in de Tour de France 2011. Hij maakte de overstap van Rabobank naar Team Geolux, maar dit team kreeg geen startbewijs voor de tour van 2011. Hierdoor is het helemaal niet zeker of Denis Menchov wel gaat rijden in de Tour de France. Hetzelfde geldt voor Carlos Sastre die ook in Team Geolux zit.

Wedden op de Tour de France 2011

In aanloop naar 2 juli 2011, zal Betinfo regelmatig updates publiceren rondom de Tour de France. Ook zullen we de bookmakers in de gaten houden, zodat we de laatste weddenschappen kunnen meepakken, waardoor we spelen met de hoogste quotering. Niet ieder nieuws item of weddenschap zal op de site van Betinfo verschijnen, maar wel op ons forum. Meld je dus snel aan voor ons forum en praat mee over de Tour van 2011. Er is namelijk niets leuker dan wedden op wielrennen.

Ga naar ons forum en praat mee

One comment

  1. Pingback: Homepage

Scroll To Top