Bookmaker Bonus

De Over/Under Bet

Bij het wedden op sport zijn er verschillende soorten weddenschappen. In dit artikel gaan we in op de zogenaamde ‘Over en Under bet’. Een zeer makkelijke en overzichtelijke manier van wedden, als het bijvoorbeeld lastig is om een favoriet aan te wijzen.

Dit type bet is gebaseerd op het totaal aantal doelpunten dat gescoord wordt tijdens de een wedstrijd. De Over of Under bet wordt bij veel soorten sporten aangeboden, maar wordt het meest gebruikt bij voetbalweddenschappen. Het fijne van een over of under bet is het feit dat je 50% kans hebt. Let wel dat deze vorm van weddenschappen alleen geldt in de reguliere speeltijd. Goals die vallen in een verlenging of penalty shoot-out worden niet mee geteld. Lees hiervoor de voorwaarden van je bookmaker.

Bij een over bet, voorspel je dat er meer dan een bepaald aantal doelpunten gescoord zal worden. Een under bet is juist andersom, want dan voorspel je dat er minder dan een bepaald aantal doelpunten gescoord zal worden.
Een van de meest gespeelde over of under bet, is die met het getal 2.5.

  • Over 2.5 = Er moeten meer dan 3 doelpunten gescoord worden.
  • Under 2.5 = Er mogen niet meer dan 2 doelpunten gescoord worden.

Over 2.5

Wanneer je de over 2.5 bet speelt, dan voorspel je dat er meer dan 2.5 doelpunten zullen vallen. Een half doelpunt bestaat niet, dus voorspel je dat er minimaal 3 doelpunten zullen vallen. Het maakt niet uit hoeveel doelpunten er gescoord wordt, als het er maar meer dan 3 zijn. Wordt er minder dan 3 keer gescoord (bijvoorbeeld wanneer het 1-0 wordt), dan heb je de weddenschap verloren.

Vanaf de onderstaande scores heb je de weddenschap goed:
2-1, 1-2, 3-0, 0-3

Under 2.5

Wanneer je de under 2.5 speelt, dan voorspel je dat er minder dan 2.5 doelpunten zullen vallen. Een half doelpunt bestaat niet, maar een half geeft aan dat er wel 2 doelpunten mogen vallen. Kortom, en mogen maximaal 2 doelpunten gescoord worden in de wedstrijd. Vallen er meer dan 2 doelpunten (Bijvoorbeeld wanneer het 3-0 wordt), dan heb je de weddenschap verloren.

Bij deze scores is de weddenschap juist:
0-0, 1-0, 0-1, 1-1, 2-0, 0-2

Voetbalwedstrijd voorbeeld: Ajax – PSV

We spelen: Under 2.5 @ 1.95

De wedstrijd Ajax tegen PSV is gespeeld en is in een 1-1 geëindigd. In totaal zijn er twee doelpunten gevallen in deze wedstrijd. Dit betekend dat er minder dan 2.5 doelpunten gescoord zijn. Doordat we op de under 2.5 hadden ingezet, hebben we deze weddenschap gewonnen.

Als we 100 euro hadden ingezet, dan hadden we na 90 minuten een return van 195 euro. Met andere woorden, hebben we met deze bet 95 euro gewonnen.
Was er één doelpunt meer gescoord, dan hadden we de weddenschap verloren.

Basketbalwedstrijd voorbeeld: Miami v San Antonio

We spelen: Over 170 = 1.91

Doordat je bij basketbal een andere puntentelling hebt als bij Voetbal of bijvoorbeeld (ijs)hockey hebben we als voorbeeld een basketbalwedstrijd genomen. Wanneer er gescoord is bij basketbal bepaald de afstand van het schot het aantal punten. De over of under bet bij basketbal is dan ook gebaseerd op het aantal gescoorde punten. Het gaat er dus niet om hoe vaak de bal in het netje komt.

Bij bovenstaande wedstrijd zijn er in totaal door beiden teams 196 punten gemaakt. Dit betekend dat er meer dan 170 punten zijn gescoord. Omdat we ingezet hadden op de ‘over bet’ betekend dit dat we onze weddenschap goed hebben.

Als we 100 euro hadden ingezet, dan hadden we een return van 191 euro. Met andere woorden, hebben we met deze bet 91 euro gewonnen.
Waren er minder dan 170 punten gescoord, dan hadden we de weddenschap verloren.

Overigens gelden in de NBA bets wel extra-times en voor Europees Basketbal juist weer niet.

Lees de voorwaarden van de bookmakers goed na,
elke sport kent eigen regels  en eigenschappen.

Comments are closed.

Scroll To Top